Strand make-up: hier moet je op letten!

De zon en make-up: voor de meeste misschien niet de meest ideale combinatie. Toch hoef je je make-up niet te laten staan wanneer je een dagje naar het strand gaat. Wanneer je rekening houdt met een aantal cruciale punten, kun je zonder smeltgevaar genieten van het zonnetje én zelfs het water in. In dit artikel delen we onze gouden tips op het gebied van strand make-up.

Foundation op oliebasis

Wanneer je naar het strand gaat, is het belangrijk om allereerst een zonnebrandcrème met een hoge factor aan te brengen voordat je aan de slag gaat met je foundation. Laat deze eerst 10 minuten goed intrekken. Ook zijn er foundations op de markt waar SPF in zit. Ben je van plan om het water in te gaan? Kies dan voor een foundation op oliebasis. Die is veel meer water- en transpiratieproof in vergelijking met foundations op waterbasis.

Houd je oogmake-up simpel

Bij een dagje strand is de kans groter dat je make-up niet net zo perfect blijft zitten als op andere dagen. We adviseren dan ook om niet te veel tijd en moeite te steken in een perfecte oogmake-up look. Kies in plaats daarvan voor één natuurlijke tint oogschaduw of gebruik je bronzer voor een natural finish. Hiermee voorkom je dat de kleuren in elkaar overlopen en is het geen drama wanneer de oogschaduw niet perfect op zijn plek blijft zitten. Mascara kun je wel gewoon dragen naar het strand. Kies bij voorkeur voor een waterproof mascara. Zo kun je zorgeloos onder het zonnetje liggen.

Kies voor make-up met SPF

Wist je dat de zon de grootste boosdoener is als het gaat om huidveroudering? Het is daarom belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon, vooral als je naar het strand gaat. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel make-up producten op de markt waar SPF in zit verwerkt. Zo zijn er foundations en bb cream met UVB-filters. Is dit iets voor jou? Kies dan altijd voor minimaal SPF 30. Voor je lippen kun je ook een lippenbalsem gebruiken met SPF. Zo voelen ze heel de dag door gehydrateerd en voorkom je dat de gevoelige huid van je lippen beschadigd raken van de zon.

We weten dat het belangrijk is om een zonnebrandcrème om de zoveel uur aan te brengen. Dat wordt best lastig wanneer je make-up op hebt. Gelukkig zijn er ook speciale SPF-sprays op de markt die zijn ontwikkeld om over je make-up aan te brengen. Dit product is vooral erg populair in Australië, waar de in de zomermaanden erg fel kan schijnen!

Laat je make-up thuis

Last but not least: laat je make-up zo veel mogelijk thuis wanneer je een dagje naar het strand gaat. Door de warmte smelt je make-up en kunnen de verhoudingen van de producten veranderen. Hierdoor kunnen ze onbruikbaar worden of kan de kwaliteit van het product sterk achteruit gaan. Dat zou natuurlijk erg zonde zijn van je prachtige make-up producten! Wil je toch graag je make-up kunnen bijwerken wanneer je op het strand bent? Bewaar je cosmetica dan op een droge en koele plek.

Ontvang strand make-up tips van experts

Wil je meer leren over make-up en een expert worden? Tijdens de opleiding make-up artist van Make-Up Mansion leer je alle tips en tricks van professionele make-up artists. Schrijf je eenvoudig in via onze website

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Scan de code