Hoe bereid je je huid voor op make-up?

Heb je zojuist een prachtige full glam look, schitterende oogmake-up of een perfecte cat eye gecreëerd? Dan wil je natuurlijk dat je make-up zo lang mogelijk goed blijft zitten, zodat jij (en anderen) de hele dag door van je mooie look kan genieten. Het geheim hiervoor is de perfecte basis creëren. Het is daarom belangrijk dat je je huid op de juiste wijze voorbereidt voordat je aan de slag gaat met het aanbrengen van je make-up. In dit artikel delen wij onze geheimen voor het voorbereiden van je huid op make-up.

Je huid verzorgen

Het leggen van een goede basis is het halve werk. Het is dan ook niet gek dat de basis voor een deel bepaald hoe jouw make-up look er uiteindelijk uit ziet. Zorg er daarom voor dat je het nodige voorwerk doet:

1.      Scrubben

Niets is vervelender dan halverwege zijn met je make-up look en ontdekken dat er vervelende schilfertjes zichtbaar zijn. De make-up zorgt ervoor dat deze schilfertjes worden geaccentueerd waardoor je er dof of cakey uit kunt zien. Voordat je aan de slag gaat met je make-up, is het daarom van belang dat je je huid lichtjes scrubt. Hiermee verwijder je dode huidcellen en voorkom je dat er huidschilfertjes achterblijven. Tevens blijft je make-up beter zitten op een gladde huid! Let op: scrub je huid niet te vaak of te hard, anders kun je de huid beschadigen.

2.     Kies de juiste reiniging

Door je huid te reinigen, verwijder je overtollig vet en talg van je huid. Kies bij het reinigen van je huid voor een zachte reinigingsgel en spoel je gezicht goed af met lauw water. Vervolgens kun je dit opvolgen met een toner, waarmee je nog de laatste restjes vuil van je huid verwijderd.

3.     Hydrateren

Iedere huid heeft hydratatie nodig. Of je nou een zeer droge of een vettige huid hebt: de huidbarrière kan wel wat hulp gebruiken. Bij het kiezen van de juiste huidverzorging is het belangrijk om te weten welke huidtype je hebt. Heb je een droge huid? Breng dan een hydraterende crème aan. Bij een vettere huid kun je kiezen voor een gelsubstantie in plaats van een vettige crème. Wanneer je een gevoelige huid hebt, kun je het beste kiezen voor een crème zonder toegevoegd parfum.

Primer: de sleutel tot een perfecte make-up look

Nadat je je huid hebt verzorgd met een crème, breng je een primer aan. Met een primer breng je een laagje aan tussen je verzorging en je make-up. Het dient als een soort grondlaagje op je gezicht, waardoor je foundation beter en langer blijft zitten. Daarnaast vervaagt een primer je poriën en fijne lijntjes, zodat je een gladde canvas hebt om je make-up op aan te brengen.

Primer voor een vette huid

Het voordeel van een primer is dat iedereen het kan gebruiken, ongeacht je huidtype. Bij een vette huid kun je het beste kiezen voor een primer op basis van siliconen. De siliconen in de primer voorkomen namelijk dat de huidvetten zich gaan mengen met je make-up. Ook kun je kiezen voor een primer met een matterende werking.

Primer bij een droge huid

Heb je een droge huid? Dan kun je eventueel kiezen voor een hydraterende primer. Tevens zorgt een primer ervoor dat fijne schilfertjes minder goed te zien zijn, omdat hier een laagje overheen wordt gelegd. Hierdoor lijkt je huid gladder en kun je er vlekkeloos je foundation op aanbrengen.

Meer make-up tips?

Heb jij een passie voor make-up en wil je graag alle geheimen leren kennen van make-up artists? Meld je dan aan voor de opleiding Make-up artist bij Make-Up Mansion, dé visagie opleidingsinstituut van Nederland. Inschrijven doe je eenvoudig via onze website.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Scan de code