Contouren met make-up: ontdek de geheimen van make-up artist

Het shapen van je gezicht met make-up wordt ook wel contouren genoemd. Met contouren kun je ervoor zorgen dat bepaalde aspecten van je gezicht worden geaccentueerd of meer vorm krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het scherper maken van je kaaklijn, je gezicht smaller laten lijken of je jukbeenderen optisch liften. Contouren is een kunst en is zeer populair onder professionele make-up artists. Ook jij kunt het leren. Wil je weten hoe? In dit blog vertellen we je de geheimen van make-up artists zodat jij in no time leert contouren met make-up.

Wat is contouren?

Contouren is een make-up techniek die gebruikt wordt om de vorm van je gezicht te veranderen of waarmee je bepaalde gezichtsdelen kunt accentueren. Je creëert als het ware schaduwen in je gezicht, waardoor bepaalde aspecten van je gezicht beter tot hun recht komen. Oftewel: door je gezicht te vormen, wek je een bepaalde illusie op, bijvoorbeeld dat je neus slanker lijkt of je jukbeenderen beter naar voren komen. Dit doe je door zowel lichte als donkere make-up tinten te gebruiken.

Welke producten heb ik nodig om mijn gezicht te contouren?

Om je gezicht te contouren met make-up kun je verschillende make-up producten gebruiken. In de basis gebruik je bij het contouren een lichte en een donkere kleur. Met de donkere kleur creër je diepte en met de lichtere leur breng je bepaalde delen van je gezicht juist naar voren.

Diepte aanbrengen met een donkere kleur

Om schaduwen in het gezicht te creëren, gebruik je make-up die ongeveer 2 tinten donkerder is dan je huidskleur. Hierbij kun je bijvoorbeeld een contourstick of contourpoeder gebruiken. Heb je een droge huid? Kies dan altijd voor voor creamy of vloeibare make-up producten. Belangrijk is dat je tint van de contourstick of contourpoeder past bij je huidskleur.

Kies altijd de juiste ondertoon

Heb je een lichte huid met een roze of neutrale ondertoon? Dan kun je het beste een koele contourkleur gebruiken. Zo voorkom je dat er gele of oranje strepen of vlekken zichtbaar worden op je gezicht. Heb je een donkere huid met een warme ondertoon? Dan kun je een warme contourkleur gebruiken. Een koele contourkleur kan namelijk grijs uitslaan op je warme huidskleur.

Accentueer met een lichte make-up tint

Wanneer je de schaduwen hebt aangebracht op je gezicht, is het tijd om de delen van je gezicht die je naar voren wilt laten komen te benadrukken met een lichte tint. Hierbij kun je een contourstick gebruiken met een kleur die een tint lichter is dan je eigen huidskleur. Of maak gebruik van een highlighter voor een glowy look. Deze plaats je bijvoorbeeld op het bovenste punt van je jukbeenderen.

Blenden, blenden, blenden!

Wil jij weten wat de belangrijkste tip is bij het contouren met make-up? Het antwoord is: blenden! Dit is dan ook de reden waarom je make-up artiesten soms minutenlang ziet blenden. Zo voorkom je dat er strepen of vlekken zichtbaar zijn en komen de aangebrachte producten mooi samen op de huid. Om de make-up te blenden kun je gebruik maken van een kwast of een sponsje. Soms komen ook je vingers goed van pas bij het blenden van make-up.

Wil je meer leren over make-up technieken en begeleiding krijgen van een echte make-up artist? Meld je aan voor de make-up artist opleiding van Make-Up Mansion en wordt opgeleid tot een echte professionele make-up artist!

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Scan de code